Біотехнологічні та класичні методи досліджень у виноградарстві
Опубліковано: 04.06.2025 р., 17:14 | Автор: Кузьменко Артем
За таким напрямом у період з 2 по 4 червня пройшли курси підвищення кваліфікації наукових працівників установ НААН, науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних навчальних закладів на базі нашого Інституту. У заході прийняли участь 15 установ.
Розпочала захід директор Інституту Ірина Ковальова, побажала слухачам плідної праці а здобуті знання використовувати на благо наукової діяльності.
Науковці Інституту прочитали 13 лекцій, які стосувалися питань наукової проблематики галузі, її сьогоденний стан та перспективні напрями розвитку, питання створення сортів винограду та їх класичні і біотехнологічні методи розмноження, методів моделювання формування врожайності винограду та огляд метеорологічних умов, питання захисту насаджень винограду та звісно методів переробки врожаю винограду у готовий продукт від сухого до кріпленого.
Учасники наприкінці кожної лекції задавали питання та отримали вичерпні відповіді.
Кількість учбового часу становила 0,5 ЄКТС.
Дякуємо всім за живу та продуктивну роботу!