Науковий вебінар OIV «Вплив лісових пожеж на виноград та вина: найновіші наукові знання»
Published: 19.11.2025 y., 20:58 | Author: Кузьменко Артем
18 листопада експерти ННЦ «ІВіВ ім. В.Є. Таїрова» НААН взяли участь у науковому вебінарі OIV «Вплив лісових пожеж на виноград та вина: найновіші наукові знання».
Наукова сесія була проведена виключно для експертів Міжнародної організації виноградарства та вина (OIV) й була присвячена одній з найактуальніших проблем сучасного виноградарства.
🔍 Через зростання частоти та інтенсивності лісових пожеж питання їхнього впливу на виноградники та виноробство набуває глобального значення.
Під час міжнародної зустрічі провідні дослідники та лабораторні фахівці обговорили новітні наукові дані, аналітичні методи та практичний досвід щодо впливу лісових пожеж на якість винограду та вина.
У межах сесії було розглянуто такі питання:
- ключові сполуки, що виникають під час пожеж, механізми їх утворення та сенсорний вплив;
- сучасні аналітичні методи виявлення та моніторингу димового впливу;
- роль лабораторій та важливість комунікації в період лісових пожеж;
- практичні підходи до оцінки та мінімізації наслідків.
🎤 Своїми знаннями поділилися провідні міжнародні експерти:
- Маркус Гердеріх – директор з досліджень, AWRI (Австралія);
- Гордон Бернс – технічний директор і співзасновник, ETS Laboratories (США);
- Ерік Ерве – науковець з R&D, ETS Laboratories (США);
- Матьє Дюберне – президент Groupe Laboratoires Dubernet & Terra Mea (Франція).

Українська






